"After Six".

26 Februar 2011.

Efter at vi var stoppet med Abildroad og Hal’ Band i november 2009, begyndte jeg at lede efter et nyt band at spille sammen med. Muligheden bød sig allerede midt i december, da jeg så en annonce på Soundcheck hvor der var et uambitiøst hyggeband i Åbybro, der søgte efter en keyboard spiller og/eller en guitarist, da de, lige som vi, havde haft opbrud i orkestret.

Gutten jeg skulle kontakte hed Jacob Buus, det efternavn var ikke helt fremmet for mig. For mange år siden var vi nogle stykker der havde en fotoklub sammen i Pandrup og en af de gutter hed Jørn Buus, som så viste sig at være far til Jacob.

Et par år forinden havde jeg et par gange hørt dem spille ude hos Sonja og Hans til Saltum Spillemændenes årlige komsammen. Et af medlemmerne i det band var Leif Hjørringgaard (bette Leif) der spillede keyboard og sang. Leif er siden han var lille knægt, kommet hos Holger og John og Annegrethe på Abildvej. Leif var kort forinden stoppet i bandet da han havde fået arbejde i Haderslev og var flyttet derned med sin familie.

Udover Jacob, vokal og guitar, Jørn på bas var der også Peter Warlund på trommer samt en kvindelig vokal der dog ret hurtigt efter stoppede da hun pludselig fik mand, villa og barn at fylde fritiden ud med.

Efterfølgende har Jacob så lokket en af sine gamle skole veninder; Britt Mortensen til at synge sammen med.

Vi forsøger at øve hver torsdag i et lokale Jørn har i forbindelse med sin virksomhed, her kan vi have alt grejet stående så vi slipper for at slæbe alt skidtet med hjemmefra hver gang.

7August 2012.

Vi har nu i 21/2 år spillet sammen og vores ambitioner er stadig de samme, at mødes, hygge os og at spille noget musik og så gerne bringe det op på et vist niveau og så selvfølgelig spise Britt’s hjemmebagte kager.Igennem tiden er det blevet til rigtigt mange forskellige numre der er prøvet, nogle er kasseret efter at være prøvet et par gange, andre er lige så stille sivet ud og så de der er blevet det faste repertoire som der ikke er pillet ret meget ved.

I 2011 var vi ude hos Sonia og Hans til den årlige fest og spille et sæt. Det gik rigtigt godt. Hans havde sit video kamera kørende så hele vores optræden blev optaget.

Desværre var videoen placeret helt til venstre for scenen op ad vægen og det bærer lyden præg af men vi har optagelsen og det er vi glade for.

4 Juni 2013.

Den 10. maj var Britt, Jacob og jeg ude og jamme på en lille Cafe i Svenstrup.

Jacob kender de mennesker der har stedet og kommer der jævnligt.

Ofte er der levende musik, blandt dem der kommer og spiller er der et par ældre gutter, ifølge Jacob, (ældre = jævnaldrene med undertegnede) som han plejer at jamme lidt med når de spiller der.

De var så flinke at låne os deres anlæg og komme og stille det op, Dynacord og EV, så det var bare i orden, tusinde tak for det.

Vi har aldrig før prøvet at spille os tre sammen før men det gik faktisk rigtigt godt, så godt at vi blev inviteret til at komme igen.

Musikken vi spillede var taget fra vores faste repertoire og derudover gav Jacob et lille sæt solo.

Betaling, fri bar!

Men det er der fanneme ikke meget ved når bilen holder på den anden side af gaden og man selv skal køre hjem.

Men næste gang, siger Jacob, så vil vi ikke selv køre.

2 September 2013.

Vi, Britt, Jacob og jeg, var lørdag den 10/8 ude og spille til jamaften på Torve Cafeen i Svenstrup, igen.

Det er rigtigt hyggeligt at komme der og spille. Stedet er ikke så stort men der er lige fra vi starter rigtigt mange gæster der og det er lige fra helt unge mennesker til pensionister og der er en rigtig god stemning.

På trods af at der er blevet taget et hav af billeder og video er det ikke lykkedes mig at få så meget som et eneste lille billede til siden her)o:b

Peter var der sammen med fruen og efter vi var færdige med at spille, sagde han, at næste gang vi skal derud og spille, vil han deltage på pizzabakker. Så må vi jo håbe at der bliver en næste gang.

Som sidst var det Bo og Kurt der lagde anlæg til og tak for det.

 

27 December 2013.

Midt i november blev jeg tvunget til at stoppe med at spille på grund af problemer med mine hænder, hvornår jeg er klar til at genoptage spilleriet ved jeg ikke.

På samme tidspunkt modtog vi så en mail fra Britt som fortalte at hun stoppede.

 

Maj 2014.

Efter en lang pause får jeg det bedre med mine hænder og vi genoptager spilleriet

 

Senere i 2014.

Jacob annoncerer og søger efter en ny sangerinde.

Det bærer frugt og Anette starter hos os.

Bandet har vel egentlig ikke noget navn, ”Åby Band” er et navn jeg har døbt bandet for at folk ved hvad og hvem jeg taler om.

Anette syntes at det var vigtigt med et band navn, så enden på det blev at vi kom til at hedde ”After Six”, som er en henvisning til at vi øver lidt over kl. seks.

 

2015.

Jørn sælger sin industribygning i Åbybro og vi bliver hjemløse den 1. juni.

Som afskedssalut spiller vi en koncert for venner og familie.

Vi var dog advaret i god tid så vi kunne begynde at se os om efter et nyt øvelokale.

Jeg kommer i kontakt med foreningen ”Live” i Brønderslev der bla. udlejer øvelokaler til unge musikkere. Da der på det tidspunkt ikke er den store efterspørgsel efter øvelokalerne får jeg lov til at leje et lokale.

Da det så kom til stykket havde resten af bandet været ude og kikke på et øvelokale i Biersted, som kunne lejes for en aften af gangen og sådan blev det så.

 

Juni 2016.

Efter en uoverensstemmelse med Jørn, vælger jeg at stoppe i bandet.