"DaddyLongLeg".

29 December 2010.

Første gang jeg hørte tale om et blues band i Børglum, var kort tid efter at vi havde lukket og slukket med Abildroad og Hal’Band.

Jeg var lige begyndt at spille sammen med gutterne i Aabybro og en lørdag i starten af December 2009 mødte jeg Bjarne oppe hos John og Bjarne fortalte at han havde været i Børglum og møde nogle folk der ville spille blues. På det tidspunkt manglede de stadig at få nogle pladser i bandet besat så Bjarne syntes at det hele virkede lidt usikkert og der var langt at køre fra Gjøl, så det blev ikke til mere for hans vedkommende.

I sensommeren 2010 havde jeg et stykke tid set nogen der kaldte sig DaddyLongLeg søge efter blæsere, tangenter og en rytme guitar på SoundCheck.

Jeg var fra tidligere vandt til at øve 2 gange om ugen med Abildroad og Hal’Band og ville gerne fortsat spille en gange mere om ugen foruden torsdag aften sammen med AabyBand.

Da det gik op for mig at de spillede jazz og blues, kontaktede jeg Ole og aftalte at jeg skulle komme og øve med dem en aften.

Jeg har i flere år lyttet en del til blues og ville gerne selv spille det, men der var desværre ikke stemning for det i de 2 gamle band så det blev ikke til andet end et enkelt nummer eller to i den genre.

Bandet bestod, da jeg startede, af:

Monica Lychegaard, sang.

Desværre besluttede Monica sig for at stoppe kort tid efter, da hun ikke kunne få det til at hænge sammen med hendes øvrige liv.

Ole Andersen, trommer.

Ilse Noesgaard, bas.

Steen Majland, lead guitar, harpe, tangenter og sang.

Og mig:

Klavs Møller Andersen, rytme guitar og sang.

Steen og undertegnede er sangmæssigt ikke de fødte front figurer, selv om Steen har en meget karakteristisk stemme som skiller ham ud fra mængden.

Vi har taget tjansen efter at Monica trak sig, gryden skal jo holdes i kog indtil vi finder en ny sangerinde til at tage fronten. Alle savner stadig Monica’s kraftige rock mama stemme.

16 Februar 2011.

DaddyLongLeg har været ude og spille det første job!

Steen, der køre motorcykel når vejret ellers tillader det, havde talt med nogle af rokkerne i Vrå MC en dag. De fortalte at de skulle have julefrokost i Poulstrup Rideklub Lørdag d. 15 Januar.

Steen var hurtig i slaget og spurgte dem om ikke de troede at de ville have godt af en god gang levende rock og blues musik til arrangementet! Det var der selvfølgelig ingen tvivl om at de gerne ville og prisen var selvfølgelig helt rigtig, gratis.

Lidt skulle de jo lave for pengene, så aftalen var at de skulle hente og bringe gearet ude fra Steen og Ilse.

På dagen stillede vi gearet op om formiddagen, kom tilbage ved 6 tiden og spillede et par sæt for dem, hvorefter vi pakkede det hele sammen så det var klar til at blive kørt tilbage næste dag.

Hele koncerten kørte bare derudaf uden problemer af nogen art, bagefter var vi selv ret godt tilfredse med indsatsen. Derudover fik vi kun roser med på vejen fra rokkerne, især efter at Steen havde sat sin autograf på flere par fremstående kvindelige attributter.

17 Marts 2011.

Vi har fået Ove med på keyboard.

Ove hvis efternavn jeg ikke kender har meldt sig på banen med tangenter.

Han har for mange år siden, omkring 1970-75, spillet 5 år som professionel i et orkester der rejste rundt i Danmark, Tyskland, Norge og Sverige med dansemusik.

De spillede gerne en måned af gangen det samme sted og så videre til næste job.

Ove har ikke spillet i band siden 1985 men er nu kommet i tanke om at det savner han.

Det foregår i dag på et Yamaha keyboard og ikke et Hammond orgel som i gamle dage. Fordelen er at det er nemmere at slæbe fra Fjerritslev til Børglum og retur!

Ilse rejser minimum 2 måneder til Canada for at se til børn, svigerbørn og børnebørn, afrejse 28 Marts 2011.

Bjarne Carlsen har sagt ja til at afløse i det omfang han ikke er ude at rejse for firmaet.

7 August 2012.

Ilse Noesgaard, vores bassist har forladt os!

Ilse har i mange år boet i Canada og har sine børn og børnebørn derovre og har derfor valgt at rejse tilbage, hvilket er meget forståeligt.

Ove Dalby, vores orgelmand, ham har vi ikke hørt fra siden han dukkede op en aften i foråret, efter længere tids fravær, for derefter aldrig mere at dukke op eller give lyd fra sig.

Vi formoder at vi selv skal regne ud at han ikke kommer mere?

Vi, Ilse, Steen, Ole og jeg var i starten af juni nede ved Mariager og spille til et rockerbryllup, hos nogle af Steen’s biker venner.

Vi syntes selv at det gik rigtigt godt. Der var den der fornemmelse af at vi endelig var blevet spillet rigtigt godt sammen og at vi hele vejen igennem havde en god kontakt med hinanden.

16 December 2012.

Efter en del problemer har vi nu endelig fundet en ny bassist.

Bettina Gregersen, en af Steens venner fra rockerklubben i Vrå.

Bettina har aldrig før spillet bas men Steen mener at hun har talentet og at det nok skal gå med ham som træner og mentor!

Om Bettina kan jeg fortælle at hun har lilla hår, køre motorcykel.

Sommeren 2013.

På grund af Steens skrantende helbred er de yderst begrænset hvor meget mere vi kommer til at spille sammen.

Januar 2014.

Vi fik den triste besked at Steen Mailand desværre ikke overlevede hans kræftsygdom.

Steens bisættelse fandt sted i Børglum kirke en kold januar dag.

Mange af Steens venner fra Vrå MC deltog og mange havde på trods af vejret og årstiden taget deres motorcykler med.

Steens egen “DaddyLongLeg” holder bagest til højre.

De fulgte alle Steen fra kirken på trods af sne og salt.

Ære være Steens minde.