"Uffe Stentebjerg".

6 Marts 2011.

Mit første møde med Uffe ligger til bage til 1995-96. Det var en aften hvor vi stod i øvelokalet (sad omkring baren som vi gjorde den gang) og Karsten Guldager endnu engang syntes at vi manglede medlemmer i bandet.

Karsten havde hørt at ham den nye gut, ham fynboen der var flyttet ind i muremester Hjørringgaards hus, nede for enden af Abildvej, havde en guitar der stod i kælderen, det havde han fra Gunnar Hjørringgaard der havde set den, da han havde været inde og hilse på de unge mennesker.

Karsten gik ned og bankede på og spurgte Uffe om ikke det var noget for ham at komme op og jamme lidt med os. Det syntes Uffe var en god ide men han skulle lige være færdig med kartoflerne, så ville han komme.

Lidt senere kommer så Uffe Stentebjerg, slæbende på en meget tung 79’ Fender Stratocaster og en Roland JC66.

Uffe havde også en gammel rør amp, en Eko Prince Reverb fra sidst i 60’erne. Den var født som combo men var savet over til head og højtalerkabinet. Uffe påstår hårdnakket at det ikke var ham der havet delt den oversavede dame.

 

Jeg kender ikke så meget til Uffes musikalske baggrund, jeg har nok fået den fortalt, men har også glemt den igen.

Uffe havde i alle tilfælde fået lært at spille guitar og var blevet god til det.

På kassen til Strat’en stod der ”Mocca Band” og var så vidt jeg husker et af de band han tidligere havde spillet i.

 

Sammen med Uffe købte vi vores PA anlæg og takket være Uffes erfaring og ører fik vi sporet os ind på en god lyd til pengene i form af en Dynacord Powermate 500 og et par store EV højtalere.

Sammen med PA anlægget fik vi en Alesis trommemaskine, det var først langt senere vi fik en rigtig trommeslager med.

Jeg må sige at det var lidt af et syn at se Uffe spille solo samtidig med at han steppede på sit pedalboard og styrede trommemaskinen, også med fødderne.

 

 

Det var i øvrigt Uffe der skaffede Meyer ud at spile første gang, en historie der er beskrevet i en artikel ovenover.

Uffe havde en nabo der var medlem af en forening for Islandske heste. De skulle på et tidspunkt afholde et stævne i Svenstrup, hvor de skulle bruge noget musik til fest lørdag aften, og her kommer vi ind i billedet.

Kammeraten kendte Uffes musiksmag og havde sikkert hørt Uffe jamme når de havde fået noget at drikke. Derfor troede han sikkert at det var den type musik vi spillede, det var det ikke.

Uffe havde flere gange sagt til ham at han skulle komme over og høre en optagelse med os som han havde, men det kom han aldrig, for som han sagde; jeg kender jo dig Uffe. Han kendte sikkert Uffe, men ikke os andre og musik stilen var helt anderledes end hvad han havde forventet.

Efter nogle få numre kom han og ville have mere gang i den, men vi kunne jo kun spille det vi kunne og det skal lige siges et det ikke var fordi der ikke var folk på danse gulvet, for det var der. For at det ikke skal være løgn, var der nogen der bad os spille ”Himmelhunden”! Efter første sæt blev vi enige om at det var en misforståelse og vi hellere måtte tage hjem og så lade dem låne vores PA anlæg så de kunne spille cd’er til resten af festen.

 

Efter en årrække i det nordjyske, fik Uffe og familien hjemve og besluttede i 2002 at rykke teltpælene op flytte tilbage til det fynske.

Det var et tab for os ikke mere at have Uffe som ”kammerat” og ikke længere at have vores lead guitarist i bandet.

 

Siden hen:

Efter Uffe flyttede tilbage til Nyborg mødte han nogle gamle kammerater og begyndte at spille sammen med dem. Det stod på en del år og de spillede en del ude, men måtte skilles da deres ambitions niveau ikke stemte helt overens, Uffe ”the family man” der gerne ville ud og spille en gang imellem og de andre der gerne ville spille meget mere.

Vi har igennem de sidste år haft en ”fast tradition” at mødes til Vintage Show i Svendborg enten lørdag eller søndag.

Sidste år havde Uffe sat hele lørdagen af og var sammen med Bjarne Carlsen og jeg hele dagen.

Uffe fortalte at han endelig havde fundet nogle gutter at spille sammen med. Den ene havde et øvelokale, så vidt jeg husker i Nyborg og det så han meget frem til. Hvordan det siden er gået har jeg indtil videre til gode at høre nyt omkring.